Descriere
Apelul În Stare să Ajut lansat în 2024, cu titlul Spații sigure pentru adolescenți, încurajează ONG-urile să dezvolte proiecte care să sprijine sănătatea emoțională a acestor tineri. Prin intermediul proiectelor susținute, ne dorim un cadru sigur pentru ca acești tineri să exerseze gestionarea emoțiilor, astfel încât să poată lua ia decizii responsabile și să prevină comportamente riscante.
Obiectivul specific al Apelului 3 – În Stare să Ajut (Spații sigure pentru adolescenți) este dezvoltarea și implementarea de inițiative care să sprijine sănătatea emoțională a adolescenților între 12 și 18 ani din mediul urban mic (sub 30.000 de locuitori), prin oferirea accesului la resurse și activități ce promovează conștientizarea emoțională, gestionarea eficientă a emoțiilor și construirea de relații sănătoase, contribuind la prevenirea problemelor de sănătate mintală și la creșterea stării de bine
În Stare să Ajut 2024 se adresează organizațiilor neguvernamentale din România (asociații, fundații sau federații, Crucea Roșie Română și structurile sale cu personalitate juridică precum și Fundațiile pentru tineret de la nivel județean și ale municipiului București și Fundația Națională pentru Tineret). Mai multe informații cu privire la eligibilitatea solicitanților se regăsesc în Ghidul Solicitantului.
GRUPURI ȚINTĂ ȘI BENEFICIARI
Acest apel se adresează în principal adolescenților cu vârsta între 12 și 18 ani din mediile urbane mici (sub 30.000 de locuitori), punând accent pe grupurile vulnerabile care se confruntă cu diverse riscuri socio-emoționale.
Pe lângă grupul țintă vizat direct de program, cel al adolescenților, este permisă includerea altor grupuri țintă care au un impact direct asupra acestora. Astfel, se pot lua în considerare și alte categorii de beneficiari, cum ar fi părinții, cadrele didactice și membrii comunității extinse
Numărul minim de beneficiari pentru un proiect este de 20.
Poți găsi exemple de inițiative/ activități susținute în cadrul acestui Apel în Ghidul Solicitantului.
VALOAREA GRANTURILOR
Bugetul total al Apelului 3 – Spații sigure pentru adolescenți este de 1.000.000 lei.
O organizație poate solicita pentru un proiect între 30.000 lei și 175.000 lei
DURATA PROIECTELOR
Durata proiectelor în cadrul Apelului 3 – Spații sigure pentru adolescenți poate fi cuprinsă între 3 luni și 5 luni.
Estimăm posibilitatea începerii proiectelor în data de 15 ianuarie 2025, cu dată limită de încheiere 15 iunie 2025.
CUM APLICI
În cadrul Apelului 3 – Spații sigure pentru adolescenți, o organizație nu poate înscrie mai mult de o propunere de proiect în calitate de Solicitant și poate primi finanțare în calitate de Solicitant sau partener pentru maxim o propunere de proiect
Procedura de aplicare constă în completarea și transmiterea unui formular de cerere de finanțare (Anexa 1) și a anexelor aferente acesteia printr-un sistem de aplicare exclusiv online, ce poate fi accesat AICI.
Propunerile de proiect pentru Apelul 3 – În Stare să Ajut se pot înscrie în platforma online în perioada 4 noiembrie 2024 (ora 9:00) – 8 noiembrie 2023 (ora 16:00).
Mai multe detalii cu privire la aplicarea online sunt prezentate în Ghidul Solicitantului.
Poți adresa întrebări referitoare la acest Apel la adresa laura.cireasa@fdsc.ro sau telefonic la numărul 0742.200.894, persoană de contact: Laura Cireașă.
În cazul întâmpinării unor dificultăți legate de utilizarea sistemului online, poți adresa întrebări prin email la adresa support@fdsc.ro sau telefonic, la numărul 0757.579.176, persoană de contact Sorin Coman |